Cannot Connect to t...
 
Notifications
Clear all

Information Cannot Connect to the MFAM Dev Kit through the Ethernet

1 Posts
1 Users
0 Reactions
339 Views
(@gschmauder)
Member Admin
Joined: 5 years ago
Posts: 116
Topic starter  

- Make sure your computer Ethernet port is set up correctly. (Please refer to the instructions provided on the USB drive shipped with the Dev Kit)
- Make sure you are connecting to the correct IP. Sometimes the Dev Kit IP is NOT set to the default 192.168.2.2 if you have more than one Dev Kit.
- Make sure the Ethernet version of the firmware is loaded in the Dev Kit (Ethernet LED should be on), instead of the WIFI version. (To load different firmware, please refer to the instructions provided on the USB drive shipped with the Dev Kit).

To check to see if the Ethernet version of the firmware is loaded (instead of the WiFi version), plug an Ethernet cable into the Dev Kit Ethernet Connector and into the PC Ethernet connector. Look to see if the two Ethernet Status LEDs on the Dev Kit light up. If the Ethernet Version of the firmware is loaded both will be lit. If not, the WiFi version of the firmware is probably installed. Note that even if the Ethernet firmware is loaded the WiFi adapter board in the Dev Kit will broadcast an SSID even though the Ethernet firmware doesn't look at the WiFi adapter at all. Seeing a broadcast SSID from the Dev Kit is not a verification that the WiFi firmware is installed. You must be able to connect to the WiFi adapter to verify the WiFi firmware is installed.


   
Quote
Share: